Vše, co byste měli vědět o syrovém mléce z Bogarova hospodářství
Co je syrové kravské mléko?
Syrové kravské mléko je živý biologický organismus, který obsahuje velké množství látek prospěšných pro naše zdraví. Obsahuje přirozeně velké množství prvků, které jsou základními stavebními součástmi lidského těla. Bogarovo mléko neprochází při zpracování pasterizací (snižování počtu mikroorganismů působením tepla), všechny zdraví prospěšné látky jsou tudíž v mléce zachovány. Dalšími důležitými faktory zvyšující kvalitu našeho mléka jsou šetrné výrobní postupy, čistota prostředí a zdraví dojnic. Mléko z Bogarova hospodářství je zdravé a chutná nesrovnatelně lépe!
Může pití syrového mléka ohrozit moje zdraví anebo zdraví mých dětí?
Každé (i pasterizované) mléko, obsahuje vedle látek a mikroorganismů, které nám prospívají, také určité množství bakterií, které mohou organismus citlivého jedince zatížit. Bogarovo mléko má pro konzumenta výrazně nižší potenciál mikrobiální závadnosti vzhledem k vysoce podlimitnímu množství mikroorganismů (pouze v průměru 1200 KTJ/ml.!). Testy na prokazatelně rizikové patogeny jsou v Bogarově hospodářství samozřejmostí! Zvolená výrobní technologie, výborná kondice zvířat a krátké distribuční cesty k zákazníkům zaručují, že 'produkty z Bogarova hospodářství jsou pro vás a vaše děti bezpečným přírodním zdrojem důležitých nutričních látek jako bílkoviny, vitamíny, minerální a stopové prvky.
Jak je kvalita mléka kontrolována?
Jedním z hlavním hledisek hodnocení kvality mléka je přítomnost a množství konkrétních typů druhů bakterií. Bogarovo mléko splňuje všechny kvalitativními požadavky dané (velmi přísnými) nařízeními Evropské unie. Produkty z Bogarova hospodářství dokonce v mnoha ohledech dosahují v laboratorních testech výrazně lepších výsledků, než mléko upravené před distribucí pasterizací.
A jak je to s Bogarovým mlékem?
Bogarovo hospodářství je dozorováno příslušnými institucemi dozorujícími zdravotní nezávadnosti potravin (i zdraví zvířat) a je pravidelně kontrolováno v rozsahu zákonem požadovaným vyšetření. Navíc je mléko pravidelně vyšetřováno i nad rámec zákonných požadavků. Tyto vyšetření si v Bogarově hospodářství necháváme provádět z vlastní iniciativy a zájmu. Vychází ze základní myšlenky, že zdraví zvířat bezprostředně souvisí se kvalitou potravin a zdravím lidí. Mléko Bogarových krav opakovaně splňuje vysoké nároky na zdravotní nezávadnost. Výsledky vyšetření V rádi poskytneme na vyžádání. O vysokém standardu mikrobiální nezávadnosti svědčí fakt, že výsledky vyšetření na stanovení všech mikroorganismů opakovaně vycházejí v průměru cca 1200 KTJ/ml, v relaci posledních 4 let se pohybovaly v rozmezí 100–4 000 KTJ/ml. Srovnáním našich výsledků je patrné, že obsah všech mikroorganismů dosahuje cca 4 % požadovaného limitu. Tento standard značí, že Bogarovo mléko má výrazně nižší potenciál mikrobiální nezávadnosti pro konzumenta. Splnění zákonných limitů na potenciálně rizikové a prokazatelně rizikové patogeny je samozřejmostí! Výše uvedené se týká bezpečnosti syrového mléka jako „vstupní suroviny“. Dalším krokem je technologie dalšího zpracování. Dá se říci, že čím méně kroků technologie a čím kratší čas je mezi nadojením a expedicí spotřebiteli, tím je nižší šance pro rozvoj mikrobiálního rizika. Bogarovy technologie zpracování mléka nejen že splňují přísné požadavky, ale navíc jsou krátké a efektivní – od nadojení se s mlékem manipuluje minimálně. Expedice k zákazníkovi je prováděna maximálně do 2 dnů. Tímto se výrazně snižuje riziko přirozených procesů, jako je tvorba mikrobiálního biofilmu. Přesvědčte se sami o skvělé chuti produktů z Bogarova hospodářství a jejich příznivém vlivu na Vaše zdraví!