Co žerou? BIO

08.01.2019

2018-07-bogar-farma-29-1901124813.jpg

Na kvalitě našich výrobků nám opravdu záleží, udržujeme ji na vysoké úrovni a daří se nám stále rozšiřovat sortiment a vylepšovat chov.

Také proto je potřeba udržovat zvířata v dobré fyzické a psychické kondici, zvláště nyní, v zimních obdobích, kde nejen výroba, hlavně naši chlupatí mazlíci nesmějí strádat.

Občas se někdo zeptá, co vlastně naše krávy žerou. Jsme malá farma, nejde nám o co nejvyšší produkci na úkor jakosti výrobků a pohody jejích obyvatel, právě naopak. Panuje zde přísná diktatura bio výroby, proto musí také krávy dostávat přírodní stravu nejlepší kvality.

Hlavním jídelníčkem je samozřejmě tráva, seno a okopaniny. Přestože jsou nabyté vlákninou a vitaminy, jako pestrá strava však nestačí, proto musí dostávat také doplněk jadrného krmiva (ten je samozřejmě rovněž o bio jakosti). Zásadně se vyhýbáme kysaným krmivům, například siláži (kvůli vysokému obsahu kvasinek).

Důležité pro nás je i to, jestli jedí strakatí strávníci s chutí, neboť také duševní zdraví chovu se silně projeví ve sklenici mléka.

A kravám u nás rozhodně chutná.